Sunday, January 11, 2015

Review: Sariayu Pembersih Refreshing Aromatic Mawar

Posted by Keiagasshi at 12:04 AM
Hello all... 
Happy Sunday ^^. 

For this week I'm going to talk about one of skin care product that I recently use, Sariayu Pembersih Refreshing Aromatic Mawar or shortly it's a milk cleanser.
Minggu ini aku mau bahas mengenai salah satu produk skin care yang akhir-akhir ini aku pakai yaitu Sariayu Pembersih Refreshing Aromatic Mawar.

To be honest I didn't clean my face use milk cleanser daily.
Because in daily term, I don't even use make up :).
So clean it with facial foam is enough for me.
Sejujurnya aku ga membersihkan wajahku menggunakan milk cleanser setiap hari.
Karena sehari-hari aku bahkan tidak menggunakan make up :).
Jadi membersihkannya menggunakan facial foam sudah cukup bagiku.

Sariayu is local product and I'm not sure if they sell this product in other country or not.
Sariayu adalah produk lokal dan aku ga yakin kalau mereka menjual produk ini di negara lain atau tidak.





So, from sariayu web they describe this product as:
Jadi dari web sariayu mereka mendeskripsikan produk ini sebagai berikut:

Efficacy 
Enriched with peppermint oil and Rose extract
to remove the dirt and make-up leftover from face.
Maintaining the skin moisture and tighten the skin pores..

Manfaat 
Diperkaya dengan peppermint oil dan ekstrak bunga mawar,
membersihkan kotoran dan make up pada wajah.
Merawat kekencangan kulit dan menghaluskan kulit.


And below is ingredients of this product.
Dan di bawah ini adalah komposisi dari produk ini.





This product consistency is like a lotion.
And for me, I feel if it's kinda watery.
Produk ini konsistensinya seperti lotion *ya iya lah, namanya juga milk cleanser xp*.
dan menurutku produk ini watery.






From the description on web it's say that it can be used as make up remover.
So I make a lil bit test on its claim.
Dari deskripsi di web di katakan kalau ini dapat di gunakan untuk menghapus make up.
Jadi aku buat sedikit test untuk itu.




Left to right:
Tony Moly gel liner black, Maybelline mascara, Pac Lipstick.




And that's the result when I tried to remove it lightly using this product and cotton pad.
Dan ini adalah hasilnya saat aku coba untuk menghapusnya dengan lembut menggunakan kapas.





This one is the result after I rub it few times.
Lipstick gone but can not remove eyeliner and mascara (there's a visible black stain in my hand).
Yang ini adalah hasil setelah aku menggosoknya beberapa kali.
Lipstik hilang tapi tidak bisa menghapus eyeliner dan maskara (masih ada black stain yang ketara di tanganku).

However, even if it's cant remove make up but I still use it to remove dirt from my face.
Also I like the smell, it's refreshing ^^.
Bagaimanapun, meski tidak dapat menghapus make up namun aku masih menggunakannya untuk menghapus kotorang di wajahku (kotoran dari debu, keringat, dll).
dan juga aku suka wanginya ^^.


ok, lets move into conclution:
dan ini kesimpulannya:


Pros:
- Smell good
- Not oily
Pros:
- Wanginya enak
- Tidak berminyak

Cons:
- Not work as a make up remover.
Cons:
- Tidak dapat di gunakan untuk meghapus make up.

Rate:
4.5/10


I personally won't recommend this if you looking for a make up remover product.
But if you are not wearing heavy make up, you can consider this product as your daily cleanser.
Secara pribadi aku tidak akan merekomendasikan ini kalau kamu mencari make up remover.
Tapi kalo kamu tidak menggunakan make up yang berat, kamu bisa pake produk ini sebagai pembersih muka sehari-hari.

And that's all for today.
I'll back again with new entry next sunday :).
Dan itu aja buat hari ini.
Aku bakal balik lagi dengan entry yang baru minggu depan.


ps: hope so not busy so I can make more than 1 entry for next week ^^.
ps: semoga ga sibuk jadi bisa buat lebih dari 1 entri buat minggu depan ^^.

xoxo

kei

12 comments:

  1. Very interesting post! Nice blog! :)
    Would you like to follow each other on GFC? Please let me know on my blog so I can follow back, thank you!:)
    kiss,
    Diana
    www.chaneldea.blogspot.it

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you :).

      sure, I'll follow yours.
      xo

      Delete
  2. Jadi pengen coba pake milk cleanser, soalnya sehari-hari aku cuma pake facial foam buat bersihin wajah.

    Nice review kak ^^

    xoxo,
    deendavia.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama din, aku juga sehari-hari cuma pake facial foam krn jarang bedakan.
      pake milk cleanser cm klo abis bedakan doang XP.

      Delete
  3. Hello Kei!! firt of all thank you very much for visiting my blog and dropping by a very sweet comment. I absolutely appreciate it,thank you,thank you!You have an amazing blog as ell,your header is way too cute!!! like so kawaii!!!! Kudos on this great review as well!! very informatie,sounds like a really good product! Nice meeting you on blogger dear,I'm your new follower as well.ope to hear from you <3


    love lots,
    Tin

    mypoeticsolation.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you for :).

      I already follow yours too.
      xo

      Delete
  4. I'm currently using a Face Shop charcoal cleanser... You might want to try that one out ;)


    xoxo,
    Gelleesh.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. that's sound interesting.
      I'll check it out once my cleanser runs out :).

      xo.

      Delete

  5. Hi! I just started a project about shoes on my blog and I want you to participate!
    Follow this link and show me your favourites!

    http://goldenplumb.blogspot.it/p/d-und-schuhe-das-ist-beinahe-das-selbe.html

    Love, Anna

    ReplyDelete

 

PRETTY SECRET Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea